Iohannis: După ce PSD a depus moţiune de cenzură, a căzut Guvernul, acum ei spun că nu este vina lor

Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat, joi, drept „incorectă” atitudinea parlamentarilor PSD de a nu participa la plenul reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban II şi le-a solicitat să-şi reconsidere punctul de vedere.


„Nu ştiu dacă va fi afectat calendarul pentru anticipate. Am spus din capul locului că depinde de toţi actorii şi vom vedea, însă daţi-mi voie să comentez un pic atitudinea PSD, care este cel puţin ciudată, după ce PSD a depus moţiune de cenzură, a căzut Guvernul, acum ei spun că nu este vina lor. Nu, este evident PSD, care a depus moţiune, care a reuşit să doboare Guvernul şi acum, când trebuie să se voteze o nouă propunere, dumnealor sunt ocupaţi cu treburi. Mi se pare o poziţie principial incorectă şi profit şi de această ocazie să-i invit să-şi reconsidere punctul de vedere. Parlamentul României este organul suprem care reprezintă voinţa poporului şi acolo se lucrează prin prezenţă, nu prin absenţă”, a spus şeful statului înainte de participarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în care se discută cadrul financiar multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că parlamentarii social-democraţi nu vor participa pe 24 februarie la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul Orban II.

Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, a spus că, în cazul în care nu va exista cvorum, responsabilitatea aparţine PSD, care „boicotează o procedură constituţională”. AGERPRES