Polirom Junior la Clubul de lectură Fanbook: Vrăjitorul dințos, de Călin Torsan

Duminică, 23 februarie, ora 16.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta 38, București), va avea loc o nouă ediție a Clubului de lectură Fanbook, la care va fi invitat scriitorul Călin Torsan, autorul romanului Vrăjitorul dințos, apărut în colecția „Junior” a Editurii Polirom.

Participarea este gratuită și se face pe baza unei înscrieri la adresa minifanbook@csrmindset.ro.

Vrăjitorul dințos
Cu ilustraţii de Carla Duschka
Vîrsta recomandată 9+

Roman cîștigător al Concursului de manuscrise Polirom Junior, ediția 2018

În orice adult se ghemuieşte nevăzut un ştrengar mititel. Este copilul din fiecare, acela ce ne îndeamnă tăcut să izbim în mingea rătăcită pe stradă, dîndu-ne ghes să uităm cîteodată de noi cu telecomanda în mînă, privind şi ascultînd cine ştie ce desen animat buclucaş. Uneori, în faţa oglinzii, mai recunosc sclipirea din privirile acelui puşti care am fost cîndva. Ba chiar îi sînt îndatorat, pentru unele dintre cuvintele aşezate în această carte, căci a ştiut cînd să mă tragă de mînecă în preajma lor. Tocmai el, un pici în pantaloni scurţi. Oamenii mari sînt oamenii mici. Totuna. Aşa cum şi poveştile pentru copii nu sînt decît acelaşi lucru cu romanele pentru adulţi. Adică emoţie pură.

„«Pit era un tip atipic. Un pitic apatic», aşa începe cartea lui Călin Torsan, Vrăjitorul dinţos. Pe mine m-a prins de la primele rînduri şi nu m-a dezamăgit o clipă, pînă la capăt. O apariţie specială, între zecile de volume jurizate. Mare bucurie cînd, în seara votului final, am descoperit că toţi membrii juriului o votaseră pentru primul loc. O poveste amuzantă, cu un băiat palid care are părinţi ocupaţi şi un laptop cu jocuri. O poveste care se petrece chiar lîngă tine şi care subminează clişee. Nu putem decît să sperăm că micuţii cititori vor fi la fel de încîntaţi ca şi noi de povestea misteriosului, marelui, atotputernicului Vrăjitor dinţos, care e parte zi de zi din vieţile noastre.” (Veronica D. Niculescu, autoarea romanului O vară cu Isidor)

Călin Torsan: „Mă numesc Călin Torsan și sînt născut în 1970. Bucureștean. Atenția pentru divertismentul copiilor mi-a fost stîrnită de mai multe ori, iar lucrurile materializate pentru ei sînt următoarele: colaborarea la cele două volume colective Bookătăria de texte și imagini; colaborarea și coordonarea a două volume apărute la Editura Martor a Muzeului Național al Țăranului Român. Este vorba despre Piua! și Case-n casă; romanul Totul numai pentru tata (Editura Casa de Pariuri Literare), text distins cu premiul de secțiune al Trofeului Arthur 2015, pentru vîrstele 8 – 14 ani; poemul Bebelușul cu castronAlexandru Macedon (Editura Casa de Pariuri Literare, 2018); atelierul de educație muzicală alternativă, Povești cu urechi, pe care îl desfășor de mai mulți ani în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, locul meu de muncă; albumul O mînă de boabe, construit împreună cu grupul abuabua pe baza a mai multor cîntece de leagăn tradiționale.”