Premierul Ion Chicu a participat la Conferința aniversară a Curții Constituționale

11:56 | 20.02.2020Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la Conferința Internațională dedicată celei de-a 25-a aniversări de la fondarea Curții Constituționale a Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

La eveniment au participat președintele Republici Moldova, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, membrii Curții Constituționale, judecători, ambasadori și membri ai societății civile.

Ion Chicu a adresat un mesaj de felicitare reprezentanților Curții Constituționale în care a vorbit despre provocările confruntate și așteptările societății.

„Nu putem pretinde la un parcurs perfect, dar este absolut necesar să învățăm și să ne facem concluzii. Curtea Constituțională are misiunea să asigure supremația legii și statul de drept. Oamenii au încredere redusă în justiție. Sarcina noastră primordială este să restabilim această încredere. Mă bucur că actuala Curte se conduce de buchea legii și sunt sigur că va deveni un pol de înțelepciune și echilibru”, a declarat premierul.

Șeful Guvernului a menționat că prioritatea actuală este consolidarea încrederii publice în Curtea Constituțională și a îndemnat membrii și echipa Curții să păstreze concentrarea pe misiune, indiferent de furtunile prin care va trece societatea și țara.