UE dorește ca R. Moldova să fie fermă în aplicarea supremației legii

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Directorul pentru Rusia, Parteneriatul Estic și OSCE, al Serviciului European de Acţiune Externă Luc Devigne, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Uniunea Europeană își dorește mai multă acțiune din partea Guvernului Republicii Moldova în ceea ce privește aplicarea supremației legii, transmite MOLDPRES.

”Uniunea Europeană nu se poate substitui acțiunilor Guvernului R. Moldova. La cinci ani de la asocierea statului moldovean la Uniunea Europeană, Republica Moldova rămâne o țară cu probleme în aplicarea legii”, a declarat oficialul european.

„În aceste condiții, este greu, din punct de vedere politic, să găsești argumente în Parlamentul European pentru a vota reluarea suportului financiar macroeconomic pentru Republica Moldova”, a specificat Devigne.

Potrivit oficialului european, noua abordare a Uniunii Europene față de Republica Moldova este de a susține cetățenii moldoveni și mai puțin Guvernul.

Luc Devigne s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău pentru a co-prezida cea de-a a 5-a reuniune a Comitetului de Asociere R. Moldova – UE.