Nu există niciun caz de coronovirus confirmat în România

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a subliniat luni că nu există niciun caz de coronovirus confirmat în România.

Potrivit unor surse medicale, în centrele speciale de carantină se mai află în prezent şase persoane, care au venit de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii va verifica dacă direcţiile de sănătate publică asigură procedurile de prevenire 24 de ore din 24 la toate punctele de frontieră.

Comitetul de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu coronavirus s-a reunit luni la sediul Ministerului Sănătăţii.

Duminică, ministerul a informat că vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/fluviale şi aeriene.

Totodată, va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialişti din cadrul direcţiilor de sănătate publică, inclusiv prin detaşare din alte judeţe şi unităţi sanitare.

„Toate persoanele care se încadrează în definiţia de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unităţile sanitare unde acestea se prezintă (unităţile primiri urgenţe, spitale, medici de familie) la direcţiile de sănătate publică şi la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU. În aceste zile, Ministerul Sănătăţii va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină şi pentru managementul cazurilor suspecte şi confirmate de infecţie cu coronavirus (COVID-19)”, menţiona MS.

Va fi extinsă campania de informare a populaţiei privind infecţia cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale şi colective care trebuie luate şi va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluţia situaţiei la nivel internaţional şi eventualele măsuri suplimentare luate de autorităţile române. AGERPRES