Marcel Ciolacu: Social-democraţii nu intenţionează să voteze un guvern minoritar al PNL

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că social-democraţii nu intenţionează să voteze un guvern minoritar al PNL şi a opinat că preşedintele intenţionează să prelungească actuala criză politică.

“Noi am spus că dacă se vine cu un prim-ministru şi un guvern în integralitatea sa de specialişti, PSD nu are nimic împotrivă să îl voteze, pe perioada până la alegerile la termen, constituţionale. Asta înseamnă că nu vom vota niciun fel de guvern minoritar al PNL”, a arătat Ciolacu în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.


Răspunzând unei întrebări, el a precizat că “nici în visele cele mai rele” nu ar vota un guvern condus de ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu.

Ciolacu a apreciat că în cazul în care preşedintele ar fi luat act de majoritatea parlamentară formată de PSD şi Pro România, precum şi de propunerea acesteia, în acest moment nu ar mai exista o criză politică. În acest sens, el a pledat pentru varianta unui guvern de uniune naţională.

“De data aceasta, am luat doar doar act de dorinţa preşedintelui şi a Partidului Naţional Liberal de a prelungi această criză. Data trecută am venit cu o soluţie concretă de a opri criza politică. Astăzi ne-am exprimat disponibilitatea de a vota un guvern de specialişti în integralitatea sa sau un guvern de uniune naţională. Ţinând cont că preşedintele României s-a antepronunţat asupra unui guvern de uniune naţională, dar şi de o propunere de prim-ministru din partea PSD, am înştiinţat preşedintele României, astăzi, că nici nu aveam de gând – cum nu am avut de gând nici prima oară – să venim cu o propunere de prim-ministru al PSD. Nici măcar în componenţa guvernului să fie membri ai PSD sau membri Pro România. Decizia preşedintelui şi a PNL a fost de a prelungi această criză”, a spus el.

Ciolacu a menţionat că nu a discutat cu preşedintele Iohannis despre posibilitatea alegerilor anticipate. AGERPRES