Guvernul a aprobat digitizarea proceselor de lucru în cadrul ANTA

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat Conceptul Tehnic privind Sistemul de Management Integrat în Transportul Rutier. Platforma va permite ANTA să realizeze electronic toate activitățile regulatorii și de supraveghere, precum: eliberarea autorizațiilor de transport, a biletelor de călătorie în transportul public; monitorizarea GPS, dar și evidența automobilelor dacă au trecut sau nu testarea tehnică, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a executivului.

Sistemul va determina digitizarea documentelor în domeniul transporturilor și va spori accesul direct al cetățenilor și agenților economici rutieri la serviciile ANTA. El va asigura circuitul electronic al actelor între ANTA și alte autorități publice.

Datorită sistemului electronic va crește transparența activității ANTA, în special la eliberarea actelor permisive în domeniul transportului, se va reduce timpul de așteptare al oamenilor și se va monitoriza mai eficient activitatea operatorilor de transport rutier.

Costurile pentru dezvoltarea proiectului, parțial vor fi acoperite de către USAID, în baza Acordului de colaborare cu ANTA, semnat în 2018.