Traian Băsescu:Florin Cîţu „nu are nicio şansă să facă o majoritate în care să atragă şi PSD

Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că Florin Cîţu „nu are nicio şansă să facă o majoritate în care să atragă şi PSD sau chiar Pro România”.

„Din punct de vedere al economistului, alegerea preşedintelui a fost excepţională, a ales un economist excelent. Din punct de vedere al premierului care trebuie să coaguleze o majoritate, alegerea preşedintelui este catastrofală. Cîţu nu va reuşi să pună cap la cap o construcţie politică, care să dea României un guvern stabil. (…) În primul rând, a fost unul din adversarii cei mai acerbi ai PSD, adesea explicând calificat care este dezastrul guvernării PSD, ceea ce PSD-ul nu recunoaşte şi ceea ce PSD-ul este obişnuit să sancţioneze. PSD-ului, când îi spui că face greşeli, erori, el de regulă nu se uită să vadă ce a făcut, ci încearcă să se răzbune pe cel care i-a spus-o. Deci, Cîţu nu are nicio şansă să facă o majoritate în care să atragă şi PSD sau chiar Pro România”, a declarat Traian Băsescu, joi, la RFI.

Întrebat ce va face în Parlament la învestitură Partidul Mişcarea Populară, al cărui preşedinte fondator este, Băsescu a răspuns: „PMP-ul, cu certitudine, va face ce a făcut şi la Guvernul Orban II: va vota, dacă va avea ocazia, va vota Guvernul Cîţu”.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri, la finalul consultărilor avute cu partidele parlamentare, pe liberalul Florin Cîţu, ministru interimar al Finanţelor, pentru funcţia de prim-ministru. AGERPRES