China a raportat sâmbătă 427 de noi cazuri de coronavirus

China a raportat sâmbătă 427 de noi cazuri de coronavirus, în condiţiile în care răspândirea infecţiei pare să se stabilizeze la un nivel scăzut în ţară, relatează dpa.

Conform statisticilor publicate de Comisia Naţională de Sănătate, au fost înregistrate 47 de noi decese.

Numărul total al cazurilor raportate în China până în prezent a ajuns la 79.251, dintre care 2.835 de decese. Peste 7.660 dintre cazurile actuale sunt critice.

La nivel naţional, 39.002 de pacienţi cu coronavirus, apărut în Wuhan, capitala provinciei Hubei în decembrie anul trecut, s-au însănătoşit. Provincia Hubei rămâne cea mai afectată, aici fiind raportate cele 423 din noi cazuri de infectare.

Taiwanul a raportat cinci noi cazuri de coronavirus sâmbătă – patru persoane care au intrat în contact cu un alt pacient infectat şi o persoană care a revenit din Orientul Mijlociu, numărul total al cazurilor ajungând la 39.

În Taiwan s-a înregistrat un deces din cauza coronavirusului, în timp ce 9 pacienţi s-au recuperat şi au fost externaţi din spital.

Totodată, poliţia şi agenţiile de securitate din Taiwan anchetează informaţiile false în legătură cu răspândirea coronavirusului pe insulă, printre acestea o informaţie apărută pe social media care susţine că preşedintele Tsai Ing-wen a fost infectat şi este spitalizat.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Huang Chung-yen, a declarat sâmbătă că „această postare este absolut falsă, întrucât starea de sănătate a preşedintelui Tsai este bună”.AGERPRES