Coronavirus: MAE și MAI, sesiune de informare a misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale despre măsurile luate

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne au organizat marţi o sesiune de informare a misiunilor diplomatice şi organizaţiilor internaţionale acreditate la Bucureşti, în contextul demersurilor întreprinse la nivel naţional pentru gestionarea şi prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, măsurile întreprinse în acest sens de autorităţile naţionale au fost prezentate de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a pus accent pe importanţa măsurilor adoptate de România pentru controlarea şi reducerea răspândirii infecţiei cu COVID-19 la nivelul ţării, cât şi pe fundamentarea acestor măsuri pe datele şi analizele furnizate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

De asemenea, conform sursei citate, Raed Arafat a subliniat că măsurile adoptate se aplică atât cetăţenilor români, cât şi cetăţenilor străini care ajung în România din zonele afectate.

El a subliniat eforturile întreprinse pentru asigurarea unei comunicări publice corecte şi transparente, reamintind faptul că, la acest moment, autorităţile române emit două buletine informative pe zi, accesibile atât pe site-urile instituţiilor competente (MAI, MS, MAE), cât şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

„Ministerul Afacerilor Externe a reiterat deschiderea pentru un dialog constant cu misiunile diplomatice acreditate la Bucureşti în vederea informării acestora cu privire la măsurile aplicate de autorităţile române şi a subliniat importanţa coordonării eforturilor în procesul de gestionare şi prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19 la nivel european şi internaţional”, precizează comunicatul citat.

În marja sesiunii de informare, secretarul de stat Raed Arafat a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea. Discuţiile au vizat modalităţile de cooperare şi asistenţa ce poate fi acordată de România pentru asigurarea măsurilor necesare pentru protecţia cetăţenilor din Republica Moldova în contextul răspândirii infecţiei cu COVID-19, se mai arată în comunicat. AGERPRES