Prima etapă de înscriere în învăţământul primar – clasa pregătitoare – începe miercuri

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar – clasa pregătitoare – începe miercuri şi se va derula până pe 23 martie.

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar – clasa pregătitoare – dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii celor mici la grădiniţă în grupa mare.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi la unitatea solicitată. Pe locurile libere se înscriu şi, ulterior, sunt înmatriculaţi cei care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi.

Până pe 9 martie se organizează Ziua porţilor deschise în fiecare şcoală, ocazie cu care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot să viziteze unităţile de învăţământ şi să stea de vorbă cu învăţătorii care preiau clase pregătitoare. Tot în această perioadă, în grădiniţe se organizează întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor.

Pe 7 mai se va afişa la fiecare unitate de învăţământ lista finală a copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Între 8 şi 15 mai vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile pentru copiii care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Cea de a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare se desfăşoară între 23 şi 30 aprilie. AGERPRES