Papa Francisc a îndemnat Biserica Catolică din China „să crească în unitate”

Papa Francisc a îndemnat Biserica Catolică din China „să crească în unitate” şi să promoveze evanghelizarea, fără să facă însă „prozelitism”, într-un mesaj video difuzat joi pe reţele de socializare, relatează EFE.

Înregistrarea face parte dintr-o serie de mesaje video promovate în fiecare lună în cadrul Reţelei Mondiale de Rugăciune, în care papa vorbeşte despre teme pe care le consideră principalele provocări ale prezentului.

„Azi, în China, biserica priveşte înainte cu speranţă. Biserica doreşte ca credincioşii chinezi să fie catolici adevăraţi şi buni cetăţeni”, spune papa în spaniolă.

„Trebuie să promovăm Evanghelia fără să facem însă prozelitism şi să înfăptuim uniunea comunităţii catolice care este divizată. Să ne rugăm împreună pentru ca Biserica din China să persevereze în credinţa Evangheliei şi să crească în unitate”, spune suveranul pontif.

Seria „Mesajele video ale papei” este o iniţiativă lansată de papa Francisc cu prilejul Jubileului Extraordinar al Milostivirii desfăşurat în perioada decembrie 2015 – noiembrie 2016. Din 2016, temele de rugăciune ale Papei sunt transpuse într-un mesaj video, publicat lunar de Reţeaua mondială de rugăciune în colaborare cu Sfântul Scaun.

Vaticanul şi China nu mai au relaţii diplomatice din 1951. La 14 februarie anul acesta, monseniorul Paul Richard Gallagher, secretar pentru Raporturile cu Statele al Sfântului Scaun, şi Wang Yi, ministrul chinez de externe, au avut o întâlnire bilaterală în care au convenit „continuarea dialogului”.

Referitor la epidemia de coronavirus, la finalul audienţei generale din 12 februarie, papa Francisc şi-a exprimat apropierea faţă de populaţia Chinei, adresând „o rugăciune pentru fraţii chinezi care suferă din cauza acestei boli nemiloase”.AGERPRES