Romanul Alex Blue, băiatul extraterestru, de Cristina Centea, câștigătorul Concursului de manuscrise de literatură pentru copii, ediția 2020

Editura Polirom anunță câștigătorul Concursului de manuscrise de literatură pentru copii, ediția 2020: Cristina Centea, Alex Blue, băiatul extraterestru, roman.

Juriul a fost format din scriitoarea și traducătoarea Veronica D. Niculescu, Raluca Selejan și Oana Doboși de la Librăria La Două Bufnițe din Timișoara, precum și din membrii redacției Polirom Junior.

Alex Blue, băiatul extraterestru, volumul câștigător al acestei ediții, va fi lansat la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția 2020, 27-31 mai, Romexpo.

Câștigătorul primei ediții a concursului (2018) a fost Călin Torsan pentru romanul Vrăjitorul dințos, iar Diana Geacăr a obținut o mențiune specială a juriului – pentru romanul Ce văd dragonii.

Cristina Centea este profesoară de limba engleză. În 2016 a câştigat locul al III-lea la concursul „România peste 100 de ani”, cu proza scurtă Vânătorul de terorişti, ce explorează condiţia copiilor într-un viitor dominat de atacuri teroriste. A publicat pe site-ul http://www.didactic.ro mai multe povestiri pentru copii, sub formă de fişe de lectură.

Alex Blue, băiatul extraterestru este o poveste SF pentru copii, alertă și plină de suspans. Mai multe detalii, în curând, pe www.polirom.ro.