Studenții de la UPB au obșinut patru medalii la SEEMOUS – competiţie de matematică pentru Europa de Sud-Est

Studenţi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti au obţinut patru medalii, una de aur şi trei de argint, la SEEMOUS – competiţie de matematică pentru Europa de Sud-Est, cu participare internaţională, care a avut loc în perioada 3 – 8 martie în Grecia, la Salonic.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul UPB, medalie de aur a obţinut Ştefan Cristian Popa, iar medalii de argint Andrei Alexandru Jelea, Radu Mustăţea şi Andrei Săceleanu.

Leaderul echipei a fost asist. univ. dr. Alexandru Negrescu de la Departamentul de Metode şi Modele Matematice, Facultatea de Ştiinţe Aplicate.

La concurs au participat 58 de studenţi care au reprezentat 11 universităţi din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord şi România.

Conform UPB, studenţi din Albania, Argentina, Bulgaria, Columbia, Cipru, Grecia, Iran, Israel, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Rusia, Serbia, Turcia şi Ucraina au avut ocazia să-şi împărtăşească pasiunea şi dragostea pentru matematică, să rezolve probleme matematice provocatoare.

Concursul a fost găzduit de Şcoala de Matematică a Universităţii Aristotel din Salonic. AGERPRES