Alte două cazuri de Coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Alte două cazuri de Coronavirus au fost confirmate în R. Moldova. Anunțul a fost făcut marți într-un briefing de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, persoanele infectate cu COVID-19, o femeie din Chișinău și un bărbat din sudul țării au revenit recent din Italia. Ambele cazuri sunt de gravitate medie, iar starea pacienților este stabilă.

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică realizează ancheta epidemiologică pentru a stabili cu cine au fost în contact persoanele infectate.

Șeful de la Sănătate a anunțat că a fost luată decizia ca începând de mâine să fie închise toate școlile, universitățile și grădinițele din țară.

În dimineața zilei curente, autoritățile au anunțat că s-a decis suspendarea tuturor manifestărilor în masă pentru a preveni răspândirea COVID-19. De asemenea, s-a luat decizia de sistare a zborurilor spre și din  Italia, interzicere a operatorilor companiilor aeriene de a lua la bord pasageri care călătoresc din Italia, Iran, China, Coreea de Sud spre R. Moldova, obligarea operatorilor aerieni de a informa pasagerii curselor, care s-au îmbarcat din Italia, Iran, China și Coreea de Sud, inclusiv celor care au tranzitat aceste state, spre țara noastră despre necesitatea declarării pe proprie răspundere a informațiilor prevăzute în fișa epidemiologică și despre plasarea în carantină la domiciliu pe un termen de 14 zile.

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în R. Moldova la data de 7 martie la o femeie revenită cu o cursă aeriană din Italia.