Școlile și grădinițele din R. Moldova vor fi închise începând cu ziua de 11 martie

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Începând cu ziua de 11 martie, toate școlile și grădinițele din R. Moldova vor fi închise. Anunțul a fost făcut marți într-un briefing de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, decizia de sistare a procesului de instruire ar putea fi valabilă și săptămâna viitoare, iar în cazul universităților ea nu va fi aplicată. „În cazul studenților, fiecare instituție a întreprins masuri pentru a micșora numărul de studenți care se află într-o aulă, reducerea duratei orelor, aerisirea încăperilor, măsuri de precauție sub aspect de dezinfectare, dar aceasta nu însemnă că nu putem examina pe parcurs sistarea procesului de învățământ în universități”, a spus ministrul.

Oficialul a făcut un îndemn către părinți să fie responsabili și să monitorizeze strict starea de sănătate a minorilor. „Vacanța nu presupune lăsarea copiilor fără supraveghere, expunerea lor unui risc și mai mare. Solicităm responsabilitate părinților, monitorizarea situației, unde se află, cu cine se află copiii lor. Vor fi evitate autotratamentele. În caz de necesitate, vom apela medicul de familie sau serviciul 112”, a spus Dumbrăveanu. 

În Republica Moldova funcționează circa 1 200 de instituții de învățământ și 1 500 de grădinițe.