Studenții și absolvenții UAIC se pot înscrie pentru un stagiu la Secretariatul General al Consiliului

Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană informează că a fost lansat apelul de depunere a candidaturilor pentru stagiile oferite de Secretariatul General al Consiliului (SGC), care se vor desfășura în perioada 1 septembrie 2020 – 31 ianuarie 2021. Stagiile sunt remunerate, au o durată de cinci luni și sunt adresate cetățenilor Uniunii Europene (UE) care au încheiat cel puțin un ciclu de studii universitare și dețin o diplomă de absolvire sau un certificat echivalent.

În fiecare an, Secretariatul General al Consiliului oferă aproximativ 100 de locuri disponibile pentru stagii remunerate, aproximativ 20 de locuri pentru stagii neremunerate obligatorii și până la 6 locuri remunerate pentru stagiari cu handicap. Beneficiarii stagiilor au posibilitatea de a dobândi experiență directă privind activitatea SGC, de a acumula cunoștințe despre Uniunea Europeană, de a înțelege procesele și politicile instituțiilor UE, de a contribui la activitatea de zi cu zi a Consiliului. De asemenea, stagiarii au șansa de a lucra într-un mediu multicultural, multilingv și multietnic.

Candidaturile pentru stagiile oferite de SGC se pot depune până luni, 16 martie, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului). Procedura de depunere a candidaturii, precum și alte informații suplimentare pot fi consultate pe site-ul SGC.

Secretariatul General al Consiliului reprezintă ansamblul personalului responsabil de acordarea de asistență pentru două instituții ale Uniunii Europene:

  • Consiliul European;
  • Consiliul Uniunii Europene, inclusiv președințiile acestuia, Comitetul Reprezentanților Permanenți (Coreper) și celelalte comitete și grupuri de lucru ale Consiliului.

SGC contribuie la organizarea și asigurarea coerenței lucrărilor Consiliului și la punerea în aplicare a programului său pe 18 luni. Acesta acordă asistență Consiliului European și președintelui acestuia și, de asemenea, sprijină Președinția Consiliului în cursul negocierilor din cadrul Consiliului și cu celelalte instituții ale UE.