FILE PHOTO: The U.S. Capitol Building as seen before President Donald Trump delivered the State of the Union address on Capitol Hill in Washington, February 4, 2020. REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Clădirea Capitoliului, care găzduieşte legislativul SUA, a fost în mare parte închisă publicului

Play

Clădirea Capitoliului, care găzduieşte legislativul SUA, a fost în mare parte închisă publicului joi, după ce un membru din echipa unei senatoare a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus Covid-19, relatează Reuters.

Accesul limitat în clădire va fi permis cu începere de la ora locală 5 p.m. (21.00 GMT), dar Centrul pentru vizitatori al Capitoliului va rămâne închis şi toate tururile publice sunt suspendate, au precizat responsabilii cu securitatea şi administraţia ai Camerei reprezentanţilor şi Senatului („sergeant at arms”).

Vor putea intra în continuare membrii legislativului, personalul cabinetelor şi vizitatori pentru chestiuni oficiale.

Măsurile vin după ce miercuri senatoarea democrată Maria Cantwell a anunţat că îşi închide biroul din Washington D.C. pentru că în ajun un membru al echipei sale a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Senatorul republican Tom Cotton a anunţat la rândul său joi într-un comunicat că îşi închide biroul din Washington D.C. ca măsură de precauţie.

„Este probabil ca şi alţi angajaţi ai Congresului să fie testaţi pozitiv zilele care vin”, a menţionat senatorul, subliniind că activitatea legislativă nu va fi perturbată decât în foarte mică măsură, întrucât de vineri legislatorii intră într-o pauză de o săptămână. AGERPRES