Cristian Diaconescu:În acest moment, solidaritatea politică este mai importantă decât orice

Play

În acest moment, solidaritatea politică este mai importantă decât orice, în special în ceea ce priveşte răspunsurile pe care Guvernul şi Parlamentul trebuie să le dea românilor din ţară şi celor din afara graniţelor, marea majoritate a acestora din urmă aflându-se în zone de mare risc, a declarat, vineri, prim-vicepreşedintele PMP, Cristian Diaconescu.

„În acest moment, solidaritatea politică este mai importantă decât orice. Şi nu mă refer numai la momentul votului în Parlament, ci mai ales la proiectele, strategiile şi răspunsurile pe care guvernarea, Executivul, Parlamentul trebuie să le dea societăţii româneşti, românilor aflaţi în România şi celor din afara României. Sunt milioane de români astăzi, marea majoritate dintre ei în zone de mare risc şi faţă de ei avem o serie de obligaţii şi trebuie să ne manifestăm cât se poate de responsabil”, a precizat Diaconescu, după dialogul cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a afirmat că viitoarea guvernare, dincolo de combaterea acestei epidemii, „o chestiune absolut necesară şi cât se poate de gravă, şi de mesajele publice care se transmit pentru a echilibra societatea, în egală măsură necesare”, are nevoie de cooperare internaţională, iar aceasta depinde de capacitatea de a interacţiona cu alte state care sunt gata să ni se alăture.

„Din acest moment, răspunsurile naţionale sunt cât se poate de importante, dar avem parteneri şi mai ales state care sunt gata să ni se alăture în măsura în care ştim şi avem şi capacitatea de a interacţiona cu ele. Şi din acest punct de vedere, responsabilităţile şi seriozitatea cu care viitoarea guvernare va trata situaţia României, perspectivele României atât din punct de vedere epidemiologic, dar şi din punctul de vedere al unei crize economice, care se pare că va depăşi limitele unei recesiuni, reprezintă repere care nu neapărat vor acredita un partid politic sau altul sau un politician sau altul, ci pun în discuţie însuşi viitorul României”, a arătat Diaconescu. AGERPRES