Numărul cazurilor de COVID-19 în R. Moldova a ajuns la opt

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/. Numărul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la opt. Cele două persoane infectate, depistate vineri, au revenit recent din Italia. Informația a fost comunicată astăzi de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la finele ședinței Centrului unic de comandă pentru gestionarea crizei provocate de virusul COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultimele ore, la spitalul ”Toma Ciorbă” din capitală au fost internate alte 20 de persoane suspectate de COVID-19. De la toți pacienții au fost prelevate probe.

Oficialul a precizat că starea de sănătate a pacienților cu COVID-19 este de gravitate medie, iar dinamica este pozitivă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat miercuri că epidemia de Covid-19 poate fi declarată pandemie, iar autoritățile de la Chișinău au instituit astăzi cod roșu de alertă la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu noul coronavirus.

Tot astăzi, autoritățile au decis sistarea din noaptea de sâmbătă spre duminică a tuturor zborurilor din Spania și Franța, iar de luni vor fi sistate zborurile din și spre Europa.