Candidatul PSRM a câștigat scrutinul parlamentar de la Hâncești

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Candidatul socialiștilor, Ștefan Gațcan, a câștigat fotoliul de deputat, după alegerile parlamentare noi de duminică de la Hâncești. Pentru acesta au optat 5 539 de cetățeni, devansând-o astfel pe candidata PAS, Olesea Stamate, care a obținut 4 554 de voturi, comunică MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a prezentat primele rezultate preliminare pentru alegerile parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești. După procesarea a 44 din 44 de procese-verbale, voturile alegătorilor au fost repartizate în felul următor: Ion Mereuță, Partidul Democrat din Moldova – 1 810 voturi, Ștefan Gațcan, Partidul Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” – 5 539, Olesea Stamate, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 4 554, Dorin Chirtoacă, Blocul electoral UNIREA – 346 și pentru candidatul independent Grigore Cobzac, au votat 1 792 hânceșteni.

CEC anunță că procesul de votare s-a desfășurat în conformitate cu prevederile legale, fără incidente majore.

Conform rezultatelor preliminare, la scrutinul de duminică, la Hâncești, au votat circa 14 400 de alegători sau 23,33 la sută din numărul alegătorilor incluși în listele electorale.

Potrivit legislației, în cazul alegerilor parlamentare în circumscripțiile uninominale nu este reglementat un prag minim pentru validarea scrutinului. Este considerat ales candidatul care a acumulat cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.