În R. Moldova ar putea fi instituită stare de urgență

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Premierul Ion Chicu a anunțat în dimineața curentă că va convoca, la ora 16:30, ședința Comisiei pentru situații excepționale. Vom examina oportunitatea aprobării instituirii stării de urgență. Declarația a fost făcută de premier, după ședința de lucru cu Președintele Igor Dodon şi cu speakerul Zinaida Greceanîi, comunică MOLDPRES.

Potrivit șefului executivului, astăzi se va examina oportunitatea aprobării în Guvern și solicitării în Parlament a instituirii stării de urgență. “Din cele ce se discută, deja se creează condiții pentru a anunța starea de urgență, pentru ca să putem mobiliza mai multe resurse, să acționăm cu mai multe capacități, inclusiv aprovizionarea cu produse alimentare, gestionarea entităților comerciale și alte măsuri. Dacă decidem, imediat vom convoca Guvernul și imediat ne vom adresa Parlamentului”, a spus Chicu.

Premierul a specificat că sunt acțiuni fără precedent în istoria Republicii Moldova și a spus că se vor examina oportunități de a susține persoanele care suferă pierderi, de ordin financiar din cauza COVID-19.

Conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până astăzi în R. Moldova au fost înregistrate 23 de cazuri de COVID-19.