Beijing-ul le-a recomandat marţi cetăţenilor chinezi să evite călătoriile în ţări cu risc ridicat în pandemia cauzată de noul coronavirus

Ministerul de Externe de la Beijing le-a recomandat marţi cetăţenilor chinezi să evite călătoriile în ţări cu risc ridicat în pandemia cauzată de noul coronavirus, în contextul în care controalele la sosire pe aeroporturile din China au fost înăsprite, transmite Reuters.

Cetăţenii chinezi ar trebui să evite călătoriile către ţările grav afectate din Europa şi către SUA, Iran şi Coreea de Sud, a menţionat MAE chinez într-o postare pe WeChat.

De asemenea, diplomaţia chineză a precizat că mesajul pe Twitter al preşedintelui Donald Trump în care coronavirusul era numit un ”virus chinezesc” reprezintă o calomnie la adresa Chinei. În conferinţa de presă cotidiană, purtătorul de cuvânt al MAE chinez Geng Shuang a declarat că SUA ar trebui să se ocupe întâi de propriile probleme.

China, însăşi ţara de unde a pornit epidemia COVID-19 la sfârşitul anului 2019, număra până luni 123 de cazuri de contaminare provenite din străinătate. Epicentrul maladiei a fost oraşul Wuhan (centru), plasat la propriu în carantină de la sfârşitul lunii ianuarie.

Bilanţul total al deceselor provocate de coronavirus în China a ajuns luni la 3.213, potrivit cifrelor oficiale. AGERPRES/