PSD: Antreprenorii români au nevoie acum, mai mult decât oricând, de acţiuni concrete

Antreprenorii români au nevoie acum, mai mult decât oricând, de acţiuni concrete, în condiţiile în care epidemia de coronavirus a redus puternic activitatea economică, atrage atenţia Partidul Social Democrat.

„Epidemia de coronavirus a redus puternic activitatea economică din România, iar mii de oameni sunt expuşi riscului de a rămâne fără locuri de muncă. Antreprenorii români au nevoie, acum mai mult decât oricând, de acţiuni concrete, care să îi ajute să păstreze locurile de muncă”, precizează PSD, marţi, pe pagina oficială de Facebook.

PSD reaminteşte că a propus deja un set de măsuri economice „pe care Guvernul trebuie să le aplice urgent”.

Între acestea, conform sursei citate, se află opţiunea suspendării pentru trei până la şase luni a plăţii ratelor bancare, îngheţarea preţurilor la utilităţi – gaze, energie, telefon, TV şi Internet – pe o perioadă de trei până la şase luni, acordarea unui şomaj tehnic, achitat de stat în proporţie de 75%, pe o perioadă determinată, rambursarea TVA şi a concediilor medicale restante, amânarea plăţii CAS şi CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate şi stabilirea prin criterii clare a acestor domenii.

„Cerem aşadar PNL să renunţe la măsura privind liberalizarea preţurilor la utilităţi de la 1 iulie, liberalizare care ar conduce la o explozie a preţurilor! (…) Pentru asigurarea fluxului financiar şi a cash flow-ului este necesară implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobândă fixă şi subvenţionată, de un miliard de euro”, arată PSD. AGERPRES