100.000 de bucăţi de recoltoare pentru exudat nazal şi faringian necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular vor fi donate de doi mari retaileri

O sută de mii de bucăţi de recoltoare pentru exudat nazal şi faringian/ mediu transport viral necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular (Real Time PCR) vor fi donate de doi mari retaileri, informează miercuri seara Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre Kaufland România şi Lidl România, o primă tranşă fiind deja livrată.

„Salutăm gestul companiilor private de a ni se alătura în această perioadă când este nevoie de toate resursele materiale şi umane pentru limitarea răspândirii noului coronavirus”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Primele 30.000 de recoltoare se află în prezent în depozitele SC Unifarm SA şi urmează să fie distribuite direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi din Bucureşti.

„Conform dispoziţiilor ministrului Sănătăţii, un număr de 25.000 dintre exudatele primite vor fi distribuite la direcţiile de sănătate publică pentru utilizarea în anchetele epidemiologice demarate, alte 5.000 vor rămâne la Unifarm SA ca stoc strategic”, a precizat, la rândul său, Adrian Ionel, director SC Unifarm SA. AGERPRES