În R. Moldova au fost înregistrate 13 cazuri noi de COVID-19

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. În laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost procesate astăzi 95 de probe biologice, iar 13 au ieșit pozitive. Șapte din cei 13 pacienți au revenit recent de peste hotarele țării. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă a crizei provocate de virusul COVID-19, comunică MOLDPRES.

Ministrul Sănătății susține că cei șapte cetățeni infectați cu COVID-19 au revenit recent din Italia, Marea Britanie și Ucraina. Alte patru cazuri sunt confirmate ca fiind de transmitere locală, iar în celelalte două cazuri urmează să fie specificat modul de transmitere.

Prezent la ședință, premierul Ion Chicu a menționat că de luni o serie de agenți economici o să își reia activitatea. El a îndemnat cetățenii să respecte recomandările autorităților pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Potrivit statisticilor oficiale, până în prezent, pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate 49 de cazuri de infecție cu COVID-19, un deces provocat de acest virus și un caz de vindecare.

Marți, Legislativul a decretat stare de urgență pe întreg teritoriul țării în legătură cu răspândirea COVID-19.