Mai multe teatre din Capitală şi din alte oraşe din ţară au luat decizia de a transmite online spectacole din arhivă sau transmisii live

Mai multe teatre, din Capitală şi din alte oraşe din ţară, au luat decizia de a transmite online spectacole din arhivă sau transmisii live pe pagina de Facebook.

Începând cu acest weekend îşi vor începe transmisiile online Teatrul Mic, Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, Teatrul Puck şi Opera Română din Cluj Napoca.

Teatrul Ţăndărică are, zilnic, de la începutul săptămânii, spectacole online, iar Opera Comică pentru Copii a fost prima care a început prezentarea acestora.

Teatrul Mic îşi începe sâmbătă seria de spectacole, pe contul de YouTube, cu „Familia Jeleznov”, după „Vassa Jeleznova” de Maxim Gorki, în regia lui Gelu Colceag, iar duminică, de la ora 11,00, va fi prezentat spectacolul „Apa vie” de Daniel Chirilă, după Fraţii Grimm, în regia lui Ştefan Lupu.

Teatrul „Ion Creangă” demarează transmisiunile pe Facebook, sâmbătă, cu două spectacole: „Iglu”, spectacol nonverbal pentru copii sub 3 ani, în regia lui Voicu Hetel, de la 10,30, şi „A 12-a noapte” adaptare dup㠃William Shakespeare, pentru copii peste 6 ani, pus în scenă de Peter Kerek, de la 18,00. Duminică, de la ora 10,30, va putea fi văzut spectacolul coregrafic „Zbor prin poveşti”, semnat de Violeta Dincă. Înregistrările vor putea fi accesate gratuit pe întreaga perioadă în care sala de spectacole rămâne închisă publicului, precizează organizatorii.

La Teatrul Unteatru va putea fi văzut, în transmisiune privată, vineri, de la ora 19,00, spectacolul „Cataclisma”, concept, coregrafie, ilustraţie muzicală şi interpretare – Andrea Gavriliu, iar duminică, de la ora 11,00, spectacolul pentru copii „Zaharashka”.

Pentru reprezentaţiile de la Unteatru, la achiziţionarea biletului spectatorul primeşte o parolă pe care o va folosi pentru a putea viziona spectacolul.

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău va transmite, în fiecare vineri şi sâmbătă, o serie de spectacole. Primul spectacol programat, de la ora 18,00, va fi „Baltagul”, urmat sâmbătă, de la ora 11,00, de „Motanul încălţat”.

Proiectul are loc în cadrul Programului „Hai şi tu la Teatrul meu”, demarat de managerul teatrului, actriţa Eliza Noemi Judeu.

Primul spectacol de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad va putea fi văzut, pe pagina de Facebook a instituţiei, vineri, de la ora 19,00 – „Flori, fete, filme sau băieţi” de Mimi Brănescu, în regia Antonellei Cornici, pe muzica lui Bobo Burlăcianu.

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca va transmite vineri, de la ora 18,00, „Zorba” de M. Theodorakis / L. Massine, iar Teatrul de Păpuşi „Puck” va transmite sâmbătă, în intervalele orare 10,00-12,00 şi 18,00-20,00, spectacolul non-verbal „Mimorozart”, care are la bază lucrările lui Joan Miró şi muzica lui W. A. Mozart. Regia este semnată de Palocsay Kiso Kata.

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti prezintă vineri, de la ora 11,00, spectacolul „Totul e bine când de termină cu bine”, o adaptare după Shakespeare a actriţei Mihaela Rus. Sâmbătă, de la aceeaşi oră, va putea fi văzut spectacolul lectură „Zeiţa dispărută”, iar duminică, de la 11,00 – „Dragonul” regia Liliana Gavrilescu. AGERPRES