În R. Moldova au fost înregistrate 17 cazuri noi de COVID-19

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. În laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost procesate vineri 90 de probe biologice, iar 17 au ieșit pozitive. 12 din cei 17 pacienți au revenit recent de peste hotare. Astfel, bilanțul cazurilor confirmate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 66. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă a gestionării crizei provocate de virusul COVID-19, comunică MOLDPRES.

Ministrul susține că opt cazuri de COVID-19 confirmate astăzi sunt din Chișinău, două cazuri din Sângerei, un caz din Hâncești și două din Ștefan Vodă. Cinci cazuri sunt de import: Ucraina – 4 cazuri, Rusia – 1 caz.

Prezent la ședință, șeful statului Igor Dodon a menționat că autoritățile sunt pregătite să facă față tuturor scenariilor și dispunem de teste dar și de medicamente suficiente. El a îndemnat cetățenii să respecte recomandările autorităților pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Potrivit statisticilor oficiale, până în prezent, pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate 66 de cazuri de infecție cu COVID-19, un deces provocat de acest virus și un caz de vindecare.

Marți, Legislativul a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul țării în legătură cu răspândirea COVID-19.