Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a făcut apel duminică la credincioşi să rămână acasă

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a făcut apel duminică la credincioşi să rămână acasă, de unde să se roage lui Dumnezeu, în această vreme de pandemie COVID-19.

„Când vedem acum câtă tragedie e în întreaga lume, când vedem că nici măcar timp de înmormântare nu mai există, când vedem această încercare, singura noastră şansă este de a ne obliga libertatea noastră să respecte poruncile Mântuitorului Hristos. Aţi observat că şi în reglementările legale sunt unele sfătuiri ca, de exemplu, începând de diseară, să nu ne mai deplasăm, să rămânem la noi, să stăm să nu provocăm transmiterea acestui virus al morţii”, a spus înaltul ierarh, în predica ţinută la Catedrala Mitropolitană după Sfânta Liturghie.

IPS Laurenţiu le-a transmis credincioşilor că a auzit că în Italia au murit preoţi după ce au interacţionat cu persoane infectate cu noul coronavirus.

„Am primit o veste atât de tragică din Italia. (…) În anumite comunităţi catolice au murit preoţii care au slujit pe cei care erau în suferinţa aceasta. (…) Nu suntem singuri în această încercare, suntem cu Mântuitorul Iisus Hristos. Şi, dacă vom fi conştienţi aşa cum trebuie să fim şi dacă ne vom apăra pe noi şi pe cei dragi ai noştri, apărându-i şi pe cei care nu vor să se apere şi obligându-i să înţeleagă că şi sfatul este poruncă, atunci când este spre binele nostru al tuturor, ne va ajuta bunul Dumnezeu să trecem peste toate. (…) Rămâneţi acasă, (…) fiţi tari în credinţă, suntem cu toţii împreună”, a subliniat mitropolitul.

Slujba de duminică a fost transmisă online pe pagina de Facebook a Mitropoliei Ardealului. AGERPRES