Persoanele care încalcă ordinele de autoizolare introduse pentru a opri răspândirea noului coronavirus în Australia riscă până la şase luni de închisoare

Persoanele care încalcă ordinele de autoizolare introduse pentru a opri răspândirea noului coronavirus în Australia riscă până la şase luni de închisoare, atrage atenţia poliţia din statul New South Wales, potrivit DPA.

Poliţia le-a cerut cetăţenilor să semnaleze dacă ştiu persoane care ignoră ordinele şi directivele introduse pentru a reduce răspândirea virusului.

Poliţia a precizat într-un comunicat că are puterea, dată de Legea de Sănătate Publică, să asigure respectarea ordinelor privind sănătatea publică şi să îi trimită în judecată pe cei care încalcă prevederile.

Legea prevede pedepse de până la şase luni de închisoare.

Guvernul australian va cheltui o nouă sumă de 38,5 miliarde de dolari americani ca parte a unui al doilea pachet de ajutor pentru a sprijini economia în faţa impactului financiar al coronavirusului, a anunţat duminică premierul Scott Morrrison, potrivit Reuters.

Noul pachet de sprijin va merge în ajutorul persoanelor cu probleme şi al firmelor mici şi mijlocii. Aceste afaceri asigură circa o treime din producţia economică anuală şi angajează peste 40% din forţa de muncă, potrivit statisticilor guvernamentale.

„Ne vom concentra pe cei din prima linie, cei care vor resimţi primele lovituri ale impactului economic al coronavirusului”, a spus Morrison la Canberra.

„Vor mai fi pachete de sprijin”, a adăugat el.

După ce iniţial răspândirea coronavirusului a fost relativ lentă, numărul îmbolnăvirilor din Australia a crescut în ultimele zile. Numărul cazurilor confirmate până duminică dimineaţă era de 1.098, dintre care şapte morţi.AGERPRES