Coffins of people who have died from coronavirus disease (COVID-19) are seen in the church of the Serravalle Scrivia cemetery, which like many places in northern Italy is struggling to cope with the number of deaths from the virus that is growing every day, in Alessandria, Italy, March 23, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a ajuns la 6.077

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Italia a ajuns luni la 6.077, după ce alte 602 persoane au murit în ultimele 24 de ore, cifră totuşi în scădere pentru a doua zi consecutiv, potrivit Protecţiei Civile italiene, citată de agenţiile EFE şi DPA.

În acest timp numărul total al cazurilor de COVID a urcat în această ţară la 63.927, cu 4.790 mai multe faţă de duminică, iar cel al vindecărilor este de 7.423.

De asemenea, numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, cifră urmărită cu atenţie din cauza lipsei de paturi de terapie intensivă, a crescut cu 6,5%, ajungând la 3.204.

”Astăzi pot spune că trendul pozitiv este confirmat”, consideră Giulio Gallera, comisarul pentru sănătate al regiunii Lombardia, făcând referire la reducerea creşterii procentuale a cazurilor de îmbolnăvire şi al numărului de decese faţă de zilele precedente. ”Încă nu este momentul să declarăm victoria (…), trebuie să fim mai concentraţi ca niciodată, dar putem vedea luminiţa de la capătul tunelului”, a mai spus el.

Lombardia rămâne regiunea cea mai afectată, cu 28.761 de cazuri şi 3.776 decese. AGERPRES