ANOSR solicită universităţilor de stat să scutească de plata regiei de cămin studenţii care au evacuat spaţiile de cazare

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită universităţilor de stat să scutească de plata regiei de cămin studenţii care au evacuat spaţiile de cazare ale universităţilor pe durata pandemiei de coronavirus.

Într-un comunicat de presă transmis luni, ANOSR reaminteşte că, în urma transferului activităţilor didactice în mediul online, cei mai mulţi studenţi din cămin au optat pentru întoarcerea în localităţile de domiciliu până la stabilizarea situaţiei.

”Totuşi, universităţile primesc în continuare subvenţia de la bugetul de stat pentru cămine şi cantine. (…) În acelaşi timp, amintim prevederile art. 205 alin. 13 din LEN, conform căruia tarifele practicate de universităţi pentru studenţii care beneficiază de serviciile sociale (cămine şi cantine) sunt cel mult egale cu diferenţa dintre costurile de funcţionare şi subvenţiile de la bugetul de stat. În acest moment, costurile de funcţionare a căminelor fiind reduse sau inexistente, este de la sine înţeles că nu există niciun fundament pentru menţinerea taxelor de cazare la cuantumul perceput în mod normal”, subliniază reprezentanţii studenţilor.

Aceştia arată că scutirea de taxa de cazare a studenţilor căminizaţi pentru perioada în care aceştia nu beneficiază de serviciile de cazare este o măsură nu numai spre beneficiul studenţilor, ci şi absolut necesară şi perfect justificată în contextul actual. AGERPRES