Autoritățile vor lua măsuri pentru a evita cozile la ghișeele de unde vârstnicii își ridică pensiile

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile vor lua măsuri pentru a evita îmbulzeala la ghișeele de unde vârstnicii își ridică pensiile. La toți deținătorii de carduri, pensia va fi plătită prin intermediul acestora, iar pentru cei ce nu dispun de aceste mijloace vor fi aplicate grafice de ridicare a pensiilor și va fi fluidizată intrarea la ghișee. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful statului Igor Dodon, la finele ședinței săptămânale de lucru cu premierul Ion Chicu și speakerul Zinaida Greceanîi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, măsurile vor fi luate în contextul situației create de COVID-19 și au menirea de a-i proteja pe vârstnici, care sunt cei mai expuși bolii.

Șeful statului a specificat că la ședința de astăzi au fost luate mai multe decizii, printre care și faptul că de azi vor fi redeschise mai multe magazine – cele agricole, cele ce comercializează articole sanitare și cele ce vând piese de schimb.

„Procesul de învățământ rămâne suspendat și specialiștii din minister instruiesc profesorii pentru a trece la învățământul on-line. Mai multe școli din capitală au trecut deja complet la acest tip de învățământ”, a opinat Dodon.

Președintele a specificat că s-a decis ca, în cazul în care situația se va agrava, va fi solicitată intervenția  Ministerului Apărării și a făcut încă un apel la cetățeni să fie responsabili și să nu iasă din casă decât în cazuri de maximă necesitate.

Igor Dodon a menționat că, în săptămâna curentă, R. Moldova va beneficia de mai multe loturi de ajutor, în special echipament medical din parte Organizației Mondiale a Sănătății, Chinei și Federației Ruse.