Consiliere psihologică pentru cadre didactice, părinţi şi elevi în perioada pandemiei de coronavirus

Asociaţia Proacta EDU oferă consiliere psihologică pentru cadre didactice, părinţi şi elevi în perioada pandemiei de coronavirus, dar şi după ieşirea din această criză.

Iniţiativa este realizată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar.

Campania se numeşte „Ambasador pentru comunitate”, iar specialiştii asociaţiei oferă sfaturi la numerele de telefon 0771.141.767 şi 0771.141.750, dar şi prin e-mail, la adresa proactaedu@gmail.com, informaţii fiind disponibile pe site-ul www.proactaedu.ro, precum şi pe paginile de Facebook dedicate.

Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorităţi în această perioadă.

Conform unui comunicat de presă al asociaţiei, prin acest proiect, psihologi şi psihoterapeuţi vor asigura: consiliere psihologică personalizată online/telefonic tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, pentru a le fi mai uşor să gestioneze, în această perioadă, rolul pe care îl au în comunităţile din care fac parte; îndrumarea personalului didactic, pentru a putea comunica cu familiile şi astfel să direcţioneze către centrul nostru cazurile speciale sau situaţiile de risc în care se află părinţii sau elevii; consiliere psihologică personalizată online/telefonic pentru părinţi şi elevi; în funcţie de solicitări, familiile vor primi, prin colaborarea noastră cu instituţiile şi ong-urile abilitate, asistenţă socială, medicală, juridică.

„Educatorii, învăţătorii şi diriginţii sunt o punte importantă de legătură cu familiile în această perioadă. Prin urmare, vor avea nevoie de sprijin, iar noi asta vrem, să îi sprijinim în rolul pe care îl au”, a declarat iniţiatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei Proacta EDU, psiholog Nicoleta Larisa Albert, citată în comunicat.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a subliniat că proiectul este dedicat elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, cu toţii afectaţi de închiderea cursurilor.

„Este esenţial să comunicăm în această perioadă, să ne exprimăm temerile şi să încercăm să găsim răspunsuri care să ne ajute. Sănătatea mentală a copiilor noştri primează, iar pentru rezultate şcolare bune este esenţial să dezvoltăm mai întâi un comportament responsabil, curajos şi echilibrat”, a spus Monica Anisie, conform sursei citate. AGERPRES