Un număr de 576 de persoane au fost confirmate, până în prezent, cu noul coronavirus în România

Un număr de 576 de persoane au fost confirmate, până în prezent, cu noul coronavirus în România, iar patru au decedat, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.


Dintre cele infectate, 73 au fost declarate vindecate şi externate: 51 – la Timişoara, 17 – la Bucureşti, 3 – la Craiova, câte una la Iaşi şi Constanţa.

De la ultima informare transmisă, au fost înregistrate 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii recent confirmaţi cu infecţie au vârste cuprinse între 5 şi 76 de ani, a precizat GCS.

Până luni, 5 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Craiova, Iaşi şi Suceava, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

„Unul dintre cazuri este cel al unui deţinut care în data de 11 martie a fost transportat de la Poliţia Capitalei la Penitenciarul-Spital Bucureşti Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate luni acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deţinutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie, pentru depistarea unei posibile infecţii cu COVID-19, rezultatul a fost negativ”, a arătat GCS.

Potrivit sursei citate, la ATI, în acest moment, sunt internaţi 15 pacienţi, dintre care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară. AGERPRES