Editura Nemira anunţă lansarea campaniei ‘Books are magic – Terapia prin poveste’

Editura Nemira anunţă lansarea campaniei ‘Books are magic – Terapia prin poveste’, prin care doreşte interacţiunea dintre cititori “pornind de la lecturi sau obiceiuri de lectură, sfaturi utile, provocări”.

“Editura Nemira lansează campania ‘Books are magic – Terapia prin poveste’, pentru că noi credem în plăcerea lecturii şi în magia cărţilor, dar şi pentru că acestea creează în jurul lor o comunitate minunată de cititori care îşi găsesc refugiul, optimismul şi încrederea în poveştile dintre coperte, precum şi în comunicarea şi comuniunea cu ceilalţi cititori, în schimbul de impresii, opinii şi idei”, precizează editura într-o postare pe Facebook.

În perioada următoare, pe canalele editurii Nemira şi ale imprinturilor Nemi pentru copii şi Armada (paginile de Facebook, Instagram, blogul editurii şi newsletterele din zilele de luni şi miercuri) vor fi postate, în fiecare zi, materiale dedicate comunităţii de cititori, care vor încuraja grija faţă de noi şi faţă de ceilalţi, interacţiunea pornind de la lecturi sau obiceiuri de lectură, sfaturi utile, provocări.

“Pentru părinţi şi copii am iniţiat Campania NemiŞcoala, prin care oferim gratuit materiale şi idei de activităţi pentru copiii de toate vârstele (materiale de colorat, exerciţii de lectură, pastile de istoria românilor, pastile de astronomie, jurnale de educaţie despre bani etc.). Acestea se pot descărca din articolele dedicate pe blogul Nemira, precum şi din postările zilnice de pe pagina Facebook a editurii Nemi. Autorii români (Cristina Andone, Simona Antonescu) îţi oferă şi ei sprijinul cu lecturi video de seară pentru copii, activităţi şi provocări interesante pentru cei mici”, precizează sursa citată.

Pentru a încuraja interacţiunea între cititori, Nemira lansează cluburi de lectură online, dedicate cititorilor de cărţi Nemira pe pagina de Facebook Nemira, cititorilor de literatură science fiction şi fantasy în grupul Armada powered by Nemira şi cititorilor de literatură Young Adult pe grupul Young Adult Books.

* În fiecare luni, echipa Nemira o să încurajeze apelul autorităţilor de a sta acasă postând scurte jurnale de #workfromhome, prin care speră “să îi inspire şi pe alţii şi, totodată, să le arate cititorilor detalii drăguţe din ‘viaţa cărţii’ într-o editură”.

* Marţea, pe paginile de Facebook şi Instagram Nemira vor fi postate materiale dintr-un “ghid de supravieţuire pentru super-cititori”, în care vor fi oferite sfaturi şi idei utile pentru a profita de statul în casă: “recitiri, reveniri la clasici, binge-reading, schimb de idei despre cărţi pline de optimism şi voie bună pentru cei din jur”.

* “Miercurea este dedicată interacţiunii celor din Comunitatea de Booklovers, pentru că este un moment în care putem să îi ajutăm şi pe alţii să descopere sau să redescopere plăcerea lecturii, aşa că vom oferi recomandări personalizate celor care ne scriu ce preferinţe de lectură au, vom provoca cititorii să facă schimb de experienţe, de poze cu bibliotecile sau colţurile de lectură, să facă pornească jurnale de lectură, să fie ambasadori ai lecturii pentru alţii şi să comunice liber”, informează Nemira.

* Totodată, în zilele de joi şi duminică vor fi postate “articole şi sfaturi despre cum putem folosi poveştile din cărţi ca să ne ajute în momentele dificile”.

Potrivit editurii, “‘Terapia prin poveste’ va cuprinde articole şi provocări pentru cititori pornind de la ideea că o carte nu e doar un obiect, o carte este o poveste din care luăm, de fiecare dată, ceva preţios. Materialele vor fi dedicate acelor cărţi/poveşti/personaje care pot schimba vieţi odată descoperite”.

“În toată această perioadă vom comunica în continuare noutăţi despre cărţile şi autorii Nemira, Nemi şi Armada, dar nu uităm că este un moment în care solidaritatea şi empatia sunt cuvintele cheie, aşa că ne dedicăm întru totul comunităţii noastre de cititori, căreia îi venim în sprijin prin toate activările de mai sus. Rămâneţi în siguranţă, citiţi şi haideţi să vorbim între noi şi să ne fim alături unii altora!”, se mai arată în postarea Editurii Namira. AGERPRES