Municipalitatea Chișinău va pune în aplicare noile măsuri anunțate de Comisia pentru Situații Excepționale

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că municipalitatea va pune în aplicare măsurile anunțate de Comisia pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, care a decis limitarea accesului cetăţenilor în locurile publice, parcuri și locuri de joacă, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău a precizat că, în condițiile în care Comisia pentru situații excepționale a interzis persoanelor în etate părăsirea domiciliului fără o necesitate stringentă, municipalitatea, prin asistenții sociali și mișcarea de voluntariat, va veni în ajutorul vârstinicilor.

„Acțiunile, care vor fi implementate de către asistenții sociali, vor fi stabilite în cadrul unei ședințe cu toți pretorii și șefii de direcții, dar și primarii din suburbii”, a spus Ceban.

Primarul a adăugat că, deși terenurile de joacă din parcuri și curțile blocurilor sunt dezinfectate, acestea, din motive de precauție, au fost sigilate, iar accesul copiilor interzis.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova a decis, în şedinţa de luni, 23 martie, limitarea, începând cu data de 25 martie, a accesului cetăţenilor în locurile publice. De asemenea, persoanele în etate au interzisă părăsirea domiciliului.