Kabul: 25 de civili au fost ucişi şi opt răniţi în asaltul de tip comando asupra unui templu al comunităţii religioase sikh

Cel puţin 25 de civili au fost ucişi şi opt răniţi în asaltul de tip comando asupra unui templu al comunităţii religioase sikh în centrul capitalei afgane Kabul, atac revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic, a anunţat miercuri Ministerul de Interne afgan, citat de AFP şi DPA.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian, care a comunicat acest bilanţ, a informat că „80 de civili au fost salvaţi”, iar un atacator a fost ucis.

Potrivit unui reprezentant al comunităţii sikh în parlamentul afgan, în momentul atacului erau „aproximativ 150 de persoane în templu”, unde familiile din cartier vin cu regularitate pentru rugăciunea de dimineaţă.

Acest atac intervine într-un moment critic pentru Afganistan, care se confruntă cu o criză politică internă, cu o ofensivă talibană şi cu epidemia provocată de noul coronavirus.

Situaţia s-ar putea agrava şi mai mult în urma unei reduceri de un miliard de dolari din ajutorul Washingtonului, după cum a anunţat luni secretarul de stat american Mike Pompeo, care a întreprins o vizită inopinată la Kabul în încercarea de a salva un acord istoric încheiat între Washington şi talibani la sfârşitul lunii februarie, dar subminat de dispute politice şi violenţele care continuă. AGERPRES