PMP cere anularea ordinului care interzice prefecţilor să comunice în situaţia de criză pandemică

Preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, solicită premierului Ludovic Orban să anuleze ordinul care interzice prefecţilor să comunice în situaţia de criză pandemică în care se află ţara.

„Va solicităm sa anulaţi ordinul care interzice prefecţilor să comunice în această situaţie de criză şi să le transmiteţi acestora să respecte legislaţia în vigoare şi să comunice competent şi operativ mesajele care servesc interesului public, conform situaţiei specifice a fiecărui judeţ din România”, scrie miercuri Paşcan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, din data de 21 martie 2020 prefecţilor li s-a interzis să comunice orice informaţii referitoare la criza generată de pandemie şi situaţia specifică la nivelul judeţelor ţării.

„Printr-o adresă parafată de secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu, li s-a transmis Instituţiilor Prefectului că orice comunicare pe subiecte privitoare la pandemie şi criză se face doar de la nivel central, prin Grupul dc Comunicare Strategică. Este o mare eroare!”, susţine Paşcan. AGERPRES