Încă patru persoane infectate cu noul tip de coronavirus au murit

Încă patru persoane infectate cu noul tip de coronavirus au murit, numărul celor decedaţi din această cauză ajungând la 22, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Este vorba despre un bărbat de 56 ani, din judeţul Dâmboviţa, hemodializat la un Centru de dializă, internat iniţial la Spitalul de Urgenţă Bucureşti Floreasca, care a fost transferat în data de 23 martie, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” – ATI, un bărbat de 49 ani, din judeţul Timiş, neinternat, care s-a prezentat în data de 20 martie la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinic şi radiologic) şi i s-a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecţioase.

Conform pacientului, acesta nu a călătorit în străinătate şi nici nu a fost contact al unei persoane pozitive. În 21 martie s-a prezentat şi la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, neinternat, diagnosticat cu pneumonie acută. În 24 martie a prezentat o stare deteriorată, a solicitat ambulanţa şi i s-a recoltat proba de exudat pentru COVID, fiind lăsat la domiciliu. Potrivit GCS, acesta a fost confirmat pozitiv joi, când a şi decedat. Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă şi hipertensiune arterială).

Cea de-a treia persoană infectată cu coronavirus care a murit era o femeie de 70 ani, din judeţul Neamţ, internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ-Nefrologie pentru hemodializă.

Potrivit sursei citate, femeia prezenta o stare agravată din 25 martie, când s-a suspectat infecţie cu coronavirus. I s-a recoltat proba şi a decedat în aceeaşi zi. A fost confirmată pozitiv joi.

Cea de-a patra persoană este un bărbat de 45 ani, din judeţul Arad, confirmat în data 25 martie şi care a murit în aceeaşi zi în ambulanţă în timpul transferului în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara. AGERPRES