Liceeni din comunităţile dezavantajate vor primi tablete conectate la internet, cu abonament inclus, după ce Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), prin Fundaţia USAMV, s-a alăturat demersului Ministerului Educaţiei şi Cercetării în cadrul campaniei „#ÎmiPASĂ #ŞcoaladeACASĂ”.
Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul acestui parteneriat, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va identifica împreună cu USAMV Bucureşti liceele în care susţinerea învăţării la distanţă este necesară.
Astfel, un prim lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare.
„Luând în considerare discrepanţele din perspectiva predării online între mediul urban şi mediul rural, între comunităţi cu acces la tehnologie şi comunităţi dezavantajate din acest punct de vedere, tabletele şi abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioada de 24 luni sunt achiziţionate de USAMV Bucureşti, din venituri proprii, prin Fundaţia USAMV, pentru a se asigura o pregătire eficientă online a elevilor pentru examenul naţional de Bacalaureat şi, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universităţile româneşti”, afirmă rectorul USAMV, Sorin Cîmpeanu, citat în comunicatul de presă.
Cîmpeanu afirmă că programul va continua.
„Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învăţământ echitabil şi de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condiţiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim în acest fel limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaţionale asupra sistemului de învăţământ”, a mai spus rectorul.
„Felicit USAMV pentru iniţiativa de a se alătura campaniei lansată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Este încă un exemplu de solidaritate în jurul educaţiei, care nu poate decât să genereze rezultate bune pentru sistemul de educaţie din România”, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, conform sursei citate.
Potrivit aceleiaşi surse, în ultima perioadă, Guvernul României, prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării, alături de unităţile de învăţământ şi universităţile româneşti, de Consiliul Naţional al Rectorilor, de asociaţiile de părinţi, elevi şi studenţi, de sindicatele din învăţământ şi de toţi partenerii din educaţie, fac eforturi pentru a putea oferi elevilor şi studenţilor o educaţie de calitate, în pofida accesului deficitar în mediul rural la mijloace informatice, precum şi în pofida condiţiilor de predare dificile în contextul suspendării cursurilor, îndeosebi în mediul rural. AGERPRES