Patru spitale municipale din Chișinău se pregătesc pentru tratarea COVID-19

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Patru spitale din Chișinău – Spitalul clinic municipal ”Sf. Arhanghel Mihail”, Spitalul clinic municipal ”Valentin Ignatenco”, Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii și Maternitatea municipală nr. 2, vor deveni spitale strategice pentru tratarea COVID-19, transmite MOLDPRES.

Șefa Direcției generale de asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, a anunțat luni în ședința on-line a serviciilor municipalității, că aceste patru spitale municipale se pregătesc să devină spitale strategice în tratarea COVID-10. Bucearschi a anunțat că au fost repartizate donații în sumă de 1 mln 199 de mii de lei către aceste instituții medicale pentru ca ele să poată cumpăra echipamente de protecție împotriva infectării cu coronavirusul de tip nou, teste și termoscanere.

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat duminică că autoritățile se pregătesc de un vârf al îmbolnăvirilor, iar pentru a scădea presiunea existentă pe sistemul medical al municipiului Chișinău pe teritoriul CIE Moldexpo va fi pregătit un Centru de triere a bolnavilor de COVID-19.