China a oferit R. Moldova încă 1000 de teste pentru depistarea COVID-19

Chişinău, 31 mar. /MOLDPRES/. Ambasadorul Chinei în Moldova, Zhang Yinghong, a transmis ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, cel de-al doilea lot alcătuit din 1000 de kituri de testare pentru depistarea COVID-19, comunică MOLDPRES.

Oficialul chinez a menționat în cadrul evenimentului de donare că China își asumă responsabilitatea unui bun prieten a Moldovei și este dispusă să continue consolidarea cooperării pentru a oferi asistență în măsura capacității sale de a lupta împotriva epidemiei.

„China pregătește acum al treilea lot de ajutor pentru Moldova, care este în principal echipament de protecție pentru personalul medical, în speranța de a ajuta țara să supraviețuiască crizei și să depășească epidemia cât mai curând posibil”, a menționat ambasadorul Zhang Yinghong.

La rândul său, Viorica Dumbrăveanu a declarat că autoritățile de la Chișinău aduc sincere mulțumiri Chinei pentru furnizarea a două loturi de kituri de testare într-o perioadă scurtă de timp, ambele fiind o necesitate urgentă pentru spitalele din Moldova. „Ajutorul Guvernului chinez va juca un rol important în lupta Moldovei împotriva epidemiei”, a spus ministrul.

Anterior, China a oferit R. Moldova 1.500 de kituri de testare.