COVID-19: În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 70 de cazuri noi

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. În laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au fost examinate miercuri 329 de probe, dintre care 70 s-au dovedit a fi pozitive. Astfel, bilanțul cazurilor confirmate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 423. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă al gestionării crizei provocate de virusul COVID-19, transmite MOLDPRES.

Ministrul a anunţat că dintre cazurile noi confirmate, două sunt de import și restul cu transmitere locală, cele mai multe fiind din Chişinău şi raionul Ştefan Vodă.

Totodată, în ultimele 24 de ore, în urma infectării cu COVID-19, a fost înregistrat şi un deces în stânga Nistrului.

Viorica Dumbrăveanu a informat că testele pentru coronavirus sunt realizate atât în laboratoarele ANSP, cât şi în cele private, unde se pot adresa persoanele care doresc să se testeze.

Prezent la briefing, prim-ministrul Ion Chicu a subliniat că vârful infectării cu coronavirus se aşteaptă la mijlocul lunii aprilie şi a atenţionat populaţia să respecte indicaţiile autorităţilor pe perioada stării de urgenţă.

Premierul s-a adresat în mod repetat feţelor bisericeşti. „Dispunem de informaţii că unii preoţi continuă să oficieze servicii divine. Trebuie să spun că avem mai mulţi preoţi contaminaţi, iar în cazul celui din Chişinău s-au infectat şi copiii săi. Vă îndemn să respectaţi dispoziţiile autorităţilor şi să vă rugaţi Domnului de acasă, pentru a nu vă supune riscului apropiaţii”, a relevat şeful Cabinetului de miniştri.

De asemenea, oficialul a cerut locuitorilor oraşelor şi satelor aflate în regim de carantină să dea dovadă de disciplină şi să se conformeze ordinelor autorităţilor.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19.