Chișinăul solicită convocarea de urgență a grupului de experți în sănătate pentru a discuta interacțiunea cu reprezentanții Tiraspolului

 Reprezentantul politic din partea Chișinăului pentru problema transnistreană, Cristina Lesnic, a invitat reprezentanții Tiraspolului în grupul de lucru la nivel de experți pentru ocrotirea sănătății la o reuniune în format videoconferință în contextul pandemiei noului coronavirus COVID-19. O scrisoare în acest sens a fost expediată vineri atât Tiraspolului, cât și Misiunii OSCE în Moldova și reprezentanților mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

La ședința din 9 aprilie curent se planifică discutarea modului de colaborare cu reprezentanții Tiraspolului în contextul situației epidemiologice actuale.

Amintim că probele biologice de la persoanele suspecte a fi infectate cu COVID-19 sunt preluate de pe malul stâng al Nistrului și procesate în laboratorul acreditat al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). La data de 2 aprilie, experții ANSP au oferit instruiri suplimentare pentru 7 persoane responsabile din partea transnistreană în gestionarea situației.