Nelu Tătaru:Toate cadrele medicale implicate în lupta COVID merită un spor de periculozitate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că se discută despre cuantumul sumei pe care o va primi personalul medical care tratează pacienţi cu COVID-19, subliniind că toţi cei implicaţi merită acest spor.

„Aş spune un spor de periculozitate, ne întâlnim cu ceva care nu a mai existat până acum şi atunci se impune acest spor şi bonus, dacă vrem să îi spunem, dar cadrele medicale toate implicate în lupta COVID merită acest spor sau acest bonus. În acest moment, această sumă se discută. Până luni, la şedinţa de Guvern, avem timp să discutăm şi suma şi cuantumul pe care îl primeşte fiecare”, a afirmat ministrul.

Întrebat despre posibilitatea ca medicilor care demisionează în contextul pandemiei de coronavirus să li se interzică să mai practice această meserie, Nelu Tătaru a răspuns: „Sunt discuţii în acest moment, nu agreez deocamdată, (…) dar trebuie văzut. Eu tot sper ca şi colegii noştri să înţeleagă momentul şi să înţeleagă că pentru asta s-au pregătit, este timpul lor, este timpul să demonstreze, mai ales că acum au început să aibă şi echipamente, şi materiale, şi medicamente, nu mai găsesc motivul. Atunci sper şi eu, că sunt din această tagmă. Este un moment greu, chiar dacă este teamă, chiar dacă ne întâlnim cu ceva necunoscut, dar să ne gândim că toată România şi-a pus speranţa în noi”.

El a precizat că există echipamentele necesare pentru săptămânile următoare.

„Sunt în acest moment echipamente, nu pentru şase luni, sunt pentru săptămânile următoare, urmând a fi realimentate aceste stocuri”, a arătat Tătaru. AGERPRES