Numărul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 26

Chişinău, 3 apr. /MOLDPRES/. În R. Moldova numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 505, dintre acestea 62 se află în stare gravă. Totodată, 26 de pacienți au fost tratați. Anunțul a fost făcut vineri de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la finele ședinței Punctului Focal, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din cele 505 cazuri înregistrate, 80 sunt de import și 425 cu transmitere locală. Cei mai mulți bolnavi cu COVID-19, peste 200, sunt în capitală și circa 40 în stânga Nistrului. Cazuri noi au fost înregistrate la Soroca și Stefan Vodă.

Oficialul a precizat că la Ștefan Vodă s-a luat decizia de a plasa spitalul în carantină, iar pacienții să fie transferați. Spitalul din Soroca, chiar dacă localitatea se află în carantină va rămâne funcțional.

Dumbrăveanu a comunicat că statul fortifică capacitatea de testare, ieri la ANSP au fost instruiți șapte specialiști din stânga Nistrului pentru a putea organiza un laborator în regiune. Un alt laborator ce va procesa teste pentru COVID-19 va fi deschis la Bălți.

Ministrul a menționat că în scurt timp ar putea deveni funcțional și centrul de triere de la Moldexpo. Azi acolo vor avea loc training-uri și simulări pentru personalul care va activa la acest centru.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Mai multe localități din Ștefan Vodă, Hâncești și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.