ALDE consideră că PNL „se opune oricărui ajutor venit de la alţii”

ALDE consideră că, prin atacarea la CCR a proiectului de lege privind acordarea unor facilităţi pentru contribuabilii operatori economici, PNL „se opune oricărui ajutor venit de la alţii”.

„Şi fără soluţii, şi nişte Gică Contra! Asta e PNL-ul azi, care nu doar că nu-i în stare să îi ajute pe români, dar acum se opune şi oricărui alt ajutor venit de la alţii. Asta se întâmplă şi azi, când inconştienţii veseli din Modrogan au găsit de cuviinţă să atace la CCR legile pe care Parlamentul le-a adoptat săptămâna trecută şi care vin în sprijinul românilor şi firmelor pentru a putea trece mai uşor peste această perioadă de criză. Printre ele, şi legea care le permite românilor ale căror venituri se reduc din cauza crizei să beneficieze de o amânare la plată de 3 luni pentru utilităţi, lege iniţiată de ALDE, PSD şi Pro România. Pentru că iniţiatorii au avut îndrăzneala să ia măsuri în favoarea românilor în locul ‘Guvernului meu’, depăşit în mod evident de situaţie, PNL vine acum şi, în mod cinic, îi sacrifică pe români, doar pentru a salva imaginea ‘Guvernului meu'”, se arată într-un mesaj al ALDE, postat luni pe Facebook.

Liberalii solicită Curţii Constituţionale a României (CCR) să declare neconstituţional în ansamblu proiectul de lege privind acordarea unor facilităţi pentru contribuabilii operatori economici.

Liberalii invocă în sesizarea transmisă CCR, luni, motive extrinseci şi intrinseci de neconstituţionalitate asupra proiectului care a fost adoptat pe 3 aprilie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Legea prevede amânarea pentru 3 luni a plăţii contribuţiilor de asigurări sociale de către operatorii comerciali afectaţi de starea de urgenţă şi, respectiv, a plăţii serviciilor de utilităţi de către persoanele fizice vulnerabile. AGERPRES