Marcel Ciolacu crede că plafonarea preţurilor la nivelul ultimelor trei luni poate fi o soluţie în acest moment

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că plafonarea preţurilor la nivelul ultimelor trei luni poate fi o soluţie în acest moment, adăugând că a avut o discuţie cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare despre soluţiile concrete care pot fi aplicate, astfel încât preţurile alimentelor să revină la normal şi consumatorii să fie protejaţi.

„Astăzi (luni – n.r.) am avut o discuţie cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare din România (AMRCR). Împreună cu Paul Stănescu, secretarul general al PSD, am vorbit cu marii retaileri despre soluţiile concrete pe care le putem lua împreună, astfel încât preţurile alimentelor să revină la normal şi consumatorii să fie protejaţi. PSD are deja depusă o lege în Parlament privind plafonarea preţurilor şi este firesc să ţinem cont şi de amendamentele marilor retaileri. Cred că plafonarea preţurilor la nivelul ultimelor trei luni poate fi o soluţie în acest moment”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că a mai discutat cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare din România şi despre iniţiativa PSD privind promovarea produselor româneşti.

„Mă bucur că există o mare deschidere pentru ca marile magazine să aibă pe rafturi mai multe produse fabricate la noi în ţară. Există preocupare de ambele părţi pentru încurajarea fermierilor şi agriculturii româneşti, însă este nevoie de dialog continuu, cu toţi factorii implicaţi, pentru ca marfa producătorilor români să ajungă în marile magazine, iar înfiinţarea unor centre de colectare pentru marfa românească ar uşura foarte mult acest proces. Nu uitaţi! Un produs românesc cumpărat = un loc de muncă salvat”, a menţionat Ciolacu. AGERPRES