Banca Comercială Română susţine Fondul de urgenţă pentru spitale

Banca Comercială Română susţine Fondul de urgenţă pentru spitale, campania de strângere de donaţii lansată de organizaţia Salvaţi Copiii pentru sprijinirea medicilor români în lupta împotriva epidemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat al băncii, remis miercuri AGERPRES.

Fondul este susţinut de BCR printr-o contribuţie iniţială de 100.000 de lei, la care banca va adăuga câte un euro pentru fiecare donaţie realizată, indiferent de sumă, prin intermediul BursaBinelui.ro.

„Facem un apel către toţi partenerii şi clienţii noştri să se implice, indiferent de nivelul şi forma contribuţiei, în sprijinul oamenilor din prima linie în lupta cu COVID-19. Medicii şi personalul sanitar se află, în prezent, sub o imensă presiune şi au nevoie de protecţie, măşti, halate, dezinfectanţi, teste şi multe altele. Fără toate acestea, medicii noştri se pot infecta foarte uşor, iar un doctor infectat devine pacient. Dacă, până acum, ei aveau grijă de noi, este momentul să avem noi grijă de ei. Pe Bursa Binelui, oricine poate dona foarte simplu şi rapid, iar sumele vor fi suplimentate de BCR”, a declarat Nicoleta Deliu, Head of CSR & Communication BCR.

Deţinută de BCR, BursaBinelui.ro este de 8 ani singura platformă din România unde donaţiile nu sunt comisionate. Clienţii BCR care doresc să contribuie la Fondul de urgenţă pentru spitale, deschis de Salvaţi Copiii, au la dispoziţie şi în aplicaţia George (mobile & internet banking) un formular special de plată (accesibil în secţiunea Plăţi facturi/Donaţii/Salvaţi Copiii).

Banca Comercială Română a anunţat deja un sprijin financiar de 2,5 milioane de lei pentru spitalele locale, comunităţile şi ONG-urile implicate în procurarea şi colectarea materialelor sanitare, sprijinul persoanelor vulnerabile, educaţia privind prevenţia şi protejarea oamenilor, dar şi pentru eforturile de a asigura învăţământul de la distanţă.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 21 de centre de afaceri şi 22 de birouri mobile dedicate companiilor şi 431 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR are 2.000 de bancomate, 15.300 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în cadrul a 2.500 de filiale din 7 ţări: Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia.

Salvaţi Copiii este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în 1990, care apără şi promovează drepturile copilului în România prin dezvoltarea de programe educaţionale, de protecţie socială şi de promovare a drepturilor copiilor. AGERPRES